У Галерији накита „Ђани“ уручене награде

Окићени сопственом креацијом
 
Ради развијања креативности у области ликовног стваралаштва Галерија накита „Ђани“ и Дечје искре читаве школске године су подстицали ученике основних школа да сходно својој естетици и доживљају улоге накита – минђуша, наруквица и привезака – као дискретне допуне сопственој лепоти и младости, шаљу идеје за њихов изглед. Покровитељ конкурса се обавезао да по најбољим идејама, по једној у свакој категорији, направи одговарајући накит и дарује га аутору идеје.
Овај конкурс је посебно интересовање побудио крајем школске године, ваљда након што су пребринуте редовне школске бриге и утврђене оцене, тако да је специјална комисија коју су чинили давалац награде, представник Галерије накита „Ђани“, један ликовни уметник и представник редакције Дечјих искри, имала тежак посао да одабере најбоље радове – идеје могућег накита.
Након прегледа свих приспелих идеја комисија је одлучила да награде припадну Авраму Обрадовићу, ученику V/3 Основне школе „Живадинка Дивац“, Вањи Ђорђевић, ученици V/2 Основне школе „Трећи крагујевачки батаљон“ и Ани Јоксимовић, ученици VII/3 Основне школе „Свети Сава“ Топоница. Награде су добитницима уручене у Галерији накита „Ђани“, тако да су, по оцени стручне комисије, најкреативнијиучесници овог јединственог конкурса окићени накитом сопствене креације.
Честитамо добитницима и захваљујемо Галерији накита „Ђани“ на изузетно подстицајној сарадњи са Дечјим искрама и подстицају најмлађих да о накиту размишљају као изазовној и вредној креацији.