Фотомонографије, Драган Теодоровић Зека

              

У жељи да својој живој сарадњи са Културним центрима, еминентним личностима и издавачким кућама придода једну вишу ноту, Установа културе „Кораци“ је својој најновијој понуди додала два заиста изузетна дела! Реч је о сјајним фотомонографијама, јединственим на нашој и светској музичкој сцени, аутора Драгана Теодоровића Зека. „То је било неко лепше и срећније време“ ( 2023. добило статус капиталног дела на конкурсу Министарства културе Републике Србије ) и „Емир Кустурица & the No Smoking Orchestra“ ће ускоро имати промоцију у Крагујевцу, о чему ћемо обавестити јавност, а већ можете да их купите у нашој књижари у ул Саве Ковачевића бр 2.

       Ауторова свестрана каријера оставља читаоца без текста. Са само 17 година ради концерте Забрањеног пушења, Дивљих јагода, Црвене јабуке, Бомбај штампе, Валентина, Мерлина … Већ 1988. год оснива концертну агенцију, а ради и позоришне представе, спотове за велике издавачке куће, фестивале ван земље. Од 1991. год живи у Крагујевцу. Радиће у СКЦ-у, а 1999. започиње рад са групом Емира Кустурице а тиме и професионалну каријеру фотографа, током које ће да забележи више од 800 његових наступа широм света ! Имао је преко 50 изложби у Србији, БиХ, Чешкој, Аргентини, Француској, Италији; издао 8 фотомонографија и две књиге. Фотографије су му објављивали највећи светски листови, Ле Монд, Фигаро, Коријере дела Сера, Плејбој.

      Књизи „То је било неко лепше и срећније време“ је назив дао по стиховима Боре Ђорђевића Чорбе. Уникатна је по томе што је посвећена гледаоцима са рок концерата 80-тих година прошлог века, желећи да те тренутке, та лица, заустави у времену, за вечну успомену једном добу када смо имали једну од најбољих рок сцена на свету, и исту такву публику која је својом енергијом и осећањима  враћала извођачима сву љубав ! Кроз те слике млади данас могу да завире у тај необично леп свет бајковитих концерата 80-тих, када се певало и плакало, радовало и скакало, без селфија и објава.

        УК „Кораци“ имају у плану нека изненађења, но о томе овог пролећа…