Од 27. јануара отворен Јавни конкурс Установе културе „Кораци“ за избор дела у области издаваштва у 2023. години

Дана 25.01.2023. године, одржана је Конференција за новинаре Установе културе „Кораци“, поводом објављивања Јавног конкурса за избор дела у области издаваштва у 2023. години.
Присутним медијима, обратили су се Мирјана Миленковић, в.д. директора Установе културе „Кораци“, члан Градског већа за културу, Миљан Бјелетић и представник састава чланова комисије за ову годину, писац, редовни професор Филолошког факултета у Скопљу и дописни члану МАНУ Венко Андоновски.
Јавни конкурс за избор дела у области издаваштва Установе културе „Кораци“, ће бити објављен симболично на Светог Саву, дана 27.01.2023. године и исти ће трајати до 28.02.2023. године.
Руководство Установе културе „Кораци“, поручује да очекује једну активну и квалитетну издавачку годину, чија ће се издања наћи пред многобројном читалачком публиком, чиме ће ова Установа заузети право место у издавачкој делатности.
Као и претходних година и ове године формирана је трочлана комисија из реда угледних и афирмисаних уметника и стручњака у култури , из области књижевности који ће вршити селекцију пристиглих рукописа.

Детаљне информације на тему Јавног конкурса се могу погледати и преузети од 27.01.2023. године на сајту Установе културе „Кораци“ – ustanovakoracikg.rs, као и сајту „Култура Крагујевац“ – kulturakg.rs, као и лично у просторијама Установе културе „Кораци“, адреса Саве Ковачевића број 5.