Посета предшколаца књижари Установе културе „Кораци“

Иако живимо у времену у ком деца и млади све мање читају и сматрају да читање из задовољства не постоји, морамо бити свесни да то не произилази из природе „савремене деце“, већ из научености да је читање напорно, досадно и бескорисно. Исто као што су начили да не воле читање, могу научити и да воле, а то је управо изазов и задатак за нас одрасле.
Установа културе „Кораци“ и вртић „Сунце“ су из тог разлога организовали посету предшколаца у књижару Установе и представили часопис за дечје уметничко стваралаштво „Дечје искре“, часопис за који, сигурни смо, знају и њихови родитељи, јер су они најдаровитији били објављивани још од 1966. године, од када је први часопис настао. Предшколци су добили бесплатно часопис, јединствен часопис по томе што његов садржај више од 90 одсто чине дечји прилози.
Деци су најпотребнији стварна присутност, заинтересованост и допринос који им родитељ или васпитач може дати, а часопис „Дечје искре“ је јака везивна нит у којој ће обе стране уживати, из које ће обе учити, којом ће се поносити уколико се једног дана њихов литерарни или ликовни рад буде појавио.